A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Освітній буктрейлер як технологія популяризації читання у початковій школі

Дата: 25.04.2023 16:40
Кількість переглядів: 89

В сучасному світі, де більшу увагу молодь приділяє новомодним гаджетам, не має часу на читання звичайної книги, не говорячи вже про шкільну програму. Але ж читання дає багато корисного для підростаючого покоління: розширення словникового запасу, поліпшення письмових навичок, розумову стимуляцію, зниження стресу, нові цікаві знання та розвиток аналітичних здібностей.

Однією з форм зацікавлення учнів читанням  книг є створення буктрейлерів.

Буктрейлер – це відеоролик про книгу чи певний твір, в якому в художній формі цікаво та насичено подається ключова ідея, спонукаючи до прочитання повної версії. Це свого роду рекламний хід, який привертає увагу до тексту через залучення візуальних засобів.

"Родзинка" буктрейлеру – інтрига. Тому головне завдання такого виду мистецтва – не стільки передати головний зміст, скільки викликати захоплення, зацікавлення та сильні емоції.

25 квітня 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмила Боковець провела панораму творчості на тему "Освітній буктрейлер як технологія популяризації читання у початковій школі".

Людмила Боковець розповіла про особливості і завдання вищевказаної інноваційної освітньої технології та поділилася з учасниками заходу основними ресурсами по створенню буктрейлерів.


Матеріали заходу: Освітній буктрейлер як технологія популяризації читання у початковій школі (презентація)


   


« повернутися

Вхід для адміністратора