A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Соціально-громадянська компетентність – складова особистісного зростання у період дошкільного дитинства

Дата: 26.04.2023 16:56
Кількість переглядів: 143

"Громадянські думки, почуття, тривоги, громадянський обов′язок, громадянська відповідальність – це основа почуття людської гідності. Той, у кому ви сформували ці якості душі, ніколи не виявить себе в чомусь поганому, навпаки – він прагнутиме виявити себе тільки в доброму, гідному наших ідей, нашого суспільства". 

В. Сухомлинський

Базовий компонент дошкільної освіти, затверджений наказом МОН України від 21.01.2021 № 33, визначає соціально-громадянську компетентність як нову ключову компетентність для дошкільної освіти. Ознаки її сформованості перелічено в інваріантному складнику освітнього напряму “Дитина в соціумі”. Основи соціально-громадянської компетентності закладаються в дошкільному віці і є передумовою для її подальшого розвитку у Новій українській школі. Дана компетентність – важлива складова особистісного зростання дитини дошкільного віку, адже вона передбачає любов до Батьківщини, здатність до прояву особистісних якостей, соціальних почуттів, готовність до посильної участі в соціальних подіях, що відбуваються в дитячих осередках, громаді, суспільстві та спрямовані на покращення суспільного життя.

Про те, яку роль відіграє сформованість соціально-громадянської компетентності у подальшому дорослому житті, про її розвиток через різні види діяльності, про важливість застосування ігор соціально-громадянського змісту та використання різноманітних сучасних форм роботи розповіла консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла під час онлайн-зустрічі з педагогами закладів дошкільної освіти громади, котра відбулася 26 квітня 2023 року.


Матеріали заходу: Формування соціально-громадянської компетентності у закладах дошкільної освіти (презентація)



« повернутися

Вхід для адміністратора