A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Як не забувати українські традиції

Дата: 11.05.2023 15:29
Кількість переглядів: 102

"Сила традицій і сила творчості в їх поєднанні – животворне джерело всякої культури".

Петро Савицькі

11 травня 2023 року Центр професійного розвитку педагогічних працівників спільно з вчителькою української мови та літератури Гребінківської гімназії Наталенко Оленою Адамівною організував та провів  онлайн-майстерню на тему "Використання матеріалів народознавства на уроках української мови і літератури та в позаурочний час".

Спочатку Олена Адамівна розповіла про свою роботу, про діяльність шкільного гуртка "Берегиня" та запропонувала педагогам громади для використання розробки власних уроків. Потім вчителька презентувала підсумково-узагальнюючий урок-дослідження за поемою І.П. Котляревського "Енеїда" у 9-му класі із застосуванням матеріалів з народознавства.

Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла нагадала учасникам зустрічі про те, що Олена Адамівна – майстриня народної вишивки, учасниця багатьох мистецьких конкурсів, автор чудових робіт. А у лютому цього року ЦПРПП записав відеозустріч з майстринею, під час якої вона з любов’ю демонструвала рушники, розповідала про різноманітні мистецькі техніки вишивки, про традиційний український віночок та обряди наших предків.


Матеріали заходу:

Урок-дослідження за поемою І.П. Котляревського "Енеїда"

"Вишиваний рушник – щира серця сповідь..."


« повернутися

Вхід для адміністратора