A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Сучасний погляд на історію козацтва

Дата: 11.05.2023 15:59
Кількість переглядів: 108

Українське козацтво – феноменальне явище світової історії, яке не має аналогів у інших народів. У минулому Україну називали «козацька земля», «козацька нація». Упродовж віків козаки були наймогутнішою військово-оборонною і духовною силою, яка звитяжно боролася із загарбницькою політикою сусідніх держав.

Протягом кількох століть українські козаки стерегли кордони, воювали, захищаючи не лише власні інтереси, а й інтереси інших країн: козацькі загони були бажаною підмогою і у польському, і у французькому війську. Воювали на суші і на морі. Про славетні бої і походи козаків, про їх сміливість, відвагу й винахідливість ходять легенди. Козаки були неперевершеними майстрами військової справи свого часу.

Слава про волелюбних, українських предків, несхитної волі славних козаків, живе і донині. І сьогодні, в умовах повномаштабного війни росії проти України, як ніколи, актуальним є вивчення героїчного минулого нашого народу під сучасним кутом зору.

11 травня 2023 року консультантом Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмилою Боковець у плідній співпраці з вчителем історії Короваївської гімназії Савенко Світланою Миколаївною, вчителем історії філії Гребінківська ЗОШ І-ІІ ступенів № 2 ОЗ Гребінківської ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 Чернишевською Наталією Григорівною, вчителем історії Гребінківської гімназії Глібовець Наталією Миколаївною та  вчителем історії  Овсюківської гімназії Скред Миколою Івановичем організовано та проведено педагогічну майстерку «Сучасний погляд на історію козацтва».

Участь у заході  також взяли учні  Гребінківської гімназії Степаненко Вікторія, Стрільцова Софія та Мірошник Вікторія.

Учасники заходу провели дослідження та обговорили доволі актуальну тему в умовах сьогодення.


Відеозапис заходу можна переглянути за посиланням



« повернутися

Вхід для адміністратора