A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Арттерапія: мистецтво лікує, розвиває і вдосконалює особистість

Дата: 29.05.2023 09:57
Кількість переглядів: 95

"Дороги, що ведуть до мистецтва, сповнені тернів, але на них вдається зривати прекрасні квіти".

Жорж Санд

Що може бути прекраснішим за можливість безпосереднього спілкування з мистецтвом?!! Торкаючись найпотаємніших глибин душі, воно змінює і творить людину. Саме живе спілкування з мистецтвом стає поштовхом до виявлення та розвитку творчих здібностей. А для дитячої особистості це надзвичайно важливо, адже дозволяє вчитися творчо мислити, спостерігати, інтерпретувати, створює базу для формування позитивної самооцінки, допомагає розширити кругозір, розвиває нестандартне мислення, стає підтримкою під час вирішення емоційних чи психологічних проблем.

Наприклад, кольоротерапія як спосіб спілкування з образотворчим мистецтвом дозволяє стимулювати руховий, сенсорний, емоційний та інтелектуальний розвиток дитини. Музика і танець формують координацію рухів, вміння слухати і відчувати, створюють настрій, додають енергійності та позитиву.

Про важливість використання засобів мистецтва у арттерапевтичних цілях йшла мова під час третьої онлайн-зустрічі із циклу "Традиційні та інноваційні оздоровчі практики у ЗДО", котру організував та провів 26 травня 2023 року Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради. Свої заняття презентували заклади дошкільної освіти "Берізка" (Почаївка) та "Дюймовочка" (Майорщина).


Відеоматеріали зустрічі: КольоротерапіяМузична терапія


  

  


« повернутися

Вхід для адміністратора