A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Мандала – чарівне коло нашої індивідуальності

Дата: 01.06.2023 15:57
Кількість переглядів: 70

1 червня 2023 року відбулася підсумкова зустріч онлайн із серії арттерапевтичних занять для закладів дошкільної освіти. Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради запросив долучитися до зустрічі директора інклюзивно-ресурсного центру Трипуз Наталію Іванівну. Тож педагогічні працівники ЗДО громади стали учасниками вебінару з елементами практикуму на тему «Гармонізація емоційного стану методом мандалотерапії».

Мандалотерапія – це напрямок арттерапії, який передбачає створення в колі спонтанного малюнка, що виражає внутрішній стан людини, її емоції, потреби, можливі ресурси. За допомогою такого малюнка можна не тільки виразити свої почуття, але й трансформувати їх. Найчастіше мандалотерапію використовують для поліпшення емоційного стану, усунення тривожності і страху, розкриття творчого потенціалу, активізації внутрішніх ресурсів тощо.

Педагоги, керуючись порадами Наталії Іванівни, створювали мандали, ділилися на онлайн-дошці думками про настрій та відчуття, досліджували  власні асоціації щодо використаних кольорів.


  


« повернутися

Вхід для адміністратора