A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Прислухайся, світе: думки людини, котру ти визнав геніальною

Дата: 24.07.2023 12:32
Кількість переглядів: 54

Кожного дня ми так чи інакше маємо справу з теоріями Альберта Ейнштейна: GPS–навігація, цифрові фотокамери, телевізор, комп’ютер… Усі ці сучасні винаходи базуються на його геніальних відкриттях. Лауреат Нобелівської премії з фізики, почесний доктор близько 20 провідних університетів світу, член багатьох академій наук, автор численних наукових робіт, книг та статей, Ейнштейн, безперечно, був людиною неординарною. Він залишив для майбутніх поколінь власну «теорію щастя», розробив математичну формулу успіху, сформулював особисту систему цінностей, подарував захопленим глядачам віртуозну гру на скрипці, довів, що найвищою і найпотужнішою силою у світі може бути тільки любов і, нарешті, здивував людство, просто показавши йому жартома язика.

Свого часу, отримавши диплом викладача математики та фізики, він довго не знаходив роботи. Сам Ейнштейн пізніше згадував: «Мене четвертували мої професори, які не любили мене через мою незалежність та закрили мені шлях до науки». Але примхлива панянка Наука відфутболила старих інтриганів, відкривши висоти успіху та визнання цій простій дотепній людині і майбутньому генію.

Альберт  Ейнштейн ненавидів несправедливість, гноблення та брехню. Це  завжди викликало його гнівну реакцію. У листі до сестри Марії він писав: «Здається, люди втратили прагнення до справедливості та гідності, перестали поважати те, що ціною величезних жертв зуміли завоювати перші, кращі покоління…»

Причетність до робіт над американською ядерною програмою науковець вважав великою трагедією свого життя. Широку популярність отримав його афоризм: «Якщо третя світова війна буде вестися атомними бомбами, то четверта — ​камінням та палицями». Видатний вчений був противником насильства і страждань. Наприкінці життя Ейнштейн коротко сформулював свою систему цінностей: «Ідеалами, що освітлювали мій шлях і надавали мені сміливості та мужності, були добро, краса та істина».

Тож, світе, прислухайся до слушних думок свого генія!!!

За матеріалами інтернет-сторінки https://www.volyn.com.ua/news/


« повернутися

Вхід для адміністратора