A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

З Днем Незалежності України

Дата: 24.08.2023 09:06
Кількість переглядів: 24

Народ мій є!

Народ мій завжди буде!

Ніхто не перекреслить мій народ! 

                           Василь Симоненко

Українці! Ми – нація, котра обрала свободу мислити, діяти, творити і будувати майбутнє. Ми – народ, котрий має свою власну героїчну історію, свої споконвічні традиції щедрості, працелюбності і волі. Наша перевага – мужність, незламність і віра. Наше прагнення – відстояти свою країну, здобути мир і жити гідно.

Зі святом! Миру, злагоди і процвітання!!!

Цікаві факти про Україну

  • Україна є найбільшою державою за своєю площею у Східній Європі.
  • На території українських земель діяв перший вищий навчальний заклад у Східній Європі – Острозька академія, яка була заснована князем Острозьким Костянтином-Василем у 1576 році.
  • Однією з найдавніших конституцій у Європі є Українська Конституція Пилипа Орлика, яку було проголошено 1710 року. Зараз оригінал першої сторінки Конституції зберігається в Національному архіві Швеції.
  • Українці – найспівучіша нація у світі, яка створила близько 200 тисяч народних пісень. Більше жодна нація світу не має такої кількості пісень. В ЮНЕСКО зібрано дивовижну колекцію українського фольклору та пісень народів світу. В українському фонді налічується 15,5 тисячі народних пісень, друге місце посідає Італія, яка має 6 тисяч народних пісень.

За матеріалами  https://tsn.ua


« повернутися

Вхід для адміністратора