A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Кроки до впровадження фінансової автономії закладів освіти

Дата: 20.09.2023 09:40
Кількість переглядів: 118

Засадами державної політики у сфері освіти та принципами освітньої діяльності є: … фінансова, академічна, кадрова та організаційна автономія закладів освіти у межах, визначених законом. (п.1 ст.6 Закону України «Про освіту»)

Про державні гарантії щодо впровадження академічної, організаційної, кадрової і фінансової автономії у закладах освіти йдеться мова у Законах України «Про освіту» та «Про повну загальну середню освіту», які визначають засади державної політики у системі української освіти, регулюють права і обов′язки засновника та закладів освіти.

Впровадження фінансової автономії – важливий і відповідальний крок, який потребує виваженого підходу, знання та дотримання вимог відповідних законодавчих документів, розуміння особливостей функціонування автономних освітніх закладів.

19 вересня 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла провела вебінар для керівників закладів освіти територіальної громади «Фінансова автономія закладів освіти: кроки до запровадження».

Під час заходу були розглянуті відповідні нормативно-правові документи щодо різних аспектів переходу до фінансової автономії.   

Відеозапис заходу можна переглянути за посиланням.


« повернутися

Вхід для адміністратора