A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Відкриваємо простір української культури

Дата: 11.10.2023 15:39
Кількість переглядів: 80

«Культура - це те, що залишається, коли все інше забуто». (Едуар Ерріо)

11 жовтня 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла ознайомила педагогічних працівників закладів освіти з новим проєктом від відомої компанії Google «Україна поруч», котрий стане унікальною складовою платформи Google Arts & Culture.

Дана платформа – це потужний онлайн-ресурс, на якому зібрані цифрові версії мистецьких витворів та об’єктів культури з 80 країн світу: близько 2000 культурних установ, 6 мільйонів артефактів (включно з фотографіями, відео, рукописами та іншими документами), понад 400 тисяч творів мистецтва та понад 10 тисяч цифрових виставок. І гідне місце на платформі відтепер посідає мистецька та культурна колекція «Україна поруч», яка презентує незламний дух нашої країни та дозволяє досліджувати багату культуру й традиції України.

Тож педагоги можуть використовувати інтерактивні історії про українську культуру, мистецтво, архітектуру й природні ландшафти, досліджувати український простір за допомогою 3D-моделей та віртуальних галерей, музики, відео, екскурсій. Для більш зручної роботи на уроці вчителі та учні можуть використовувати мобільні додатки Google Arts & Culture.

До того ж платформа пропонує спеціальний проєкт «Навчайтеся разом з Google Arts & Culture», який об’єднує історії, знання та скарби з культурних установ у всьому світі.

Матеріали заходу:

Онлайн-платформа Google Arts & Culture:  https://artsandculture.google.com/

Мобільні додатки Google Arts & Culture: iOS та Android

Проєкт «Україна поруч»: https://artsandculture.google.com/project/ukraine

Проєкт для педагогів, учнів, батьків: Навчайтеся разом з Google Arts & Culture


« повернутися

Вхід для адміністратора