A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Онлайн-урок: безпечність, етичність, результативність

Дата: 13.10.2023 16:23
Кількість переглядів: 53

13 жовтня 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла провела зустріч у форматі онлайн-порадника для педагогічних працівників закладів освіти громади. Темою зустрічі стали міркування про те, як учителю захистити свій онлайн-урок.

Відомі розробники платформ для дистанційного навчання апріорі подбали про захист своїх ресурсів. А після багатьох випадків недоречних жартів від челенджу «Скидай посилання — і ми зірвемо твій урок» були включені додаткові налаштування системи безпеки. Тож сучасний вчитель має можливості для захисту своїх уроків від подібних витівок бешкетників.

Але на шляху до проведення якісного результативного уроку існує багато інших різноманітних перешкод та викликів: відключення електроенергії, неякісний інтернет, втручання сторонніх осіб, неприєднання учнів, виключені камери тощо. У таких ситуаціях вчитель виявляє свій хист не тільки як педагога, а й психолога та організатора. Тож під час виконання практичних завдань вчителі поділилися своїми вміннями організовувати онлайн-уроки та узгоджувати з учнями та батьками принципи взаємодії в умовах дистанційного навчання.


« повернутися

Вхід для адміністратора