A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Професійна спільнота «Штучний інтелект — надійний, креативний порадник та підтримка вчителя»

Дата: 26.10.2023 13:09
Кількість переглядів: 77

Інформаційно-цифрова компетентність є однією з обов'язкових професійних якостей, необхідних для реалізації трудових функцій вчителя, визначених Професійним стандартом.

Сучасні електронні ресурси дозволяють організувати ефективну комунікацію з учнями та їхніми батьками, зробити освітній процес більш цікавим, різноманітним і якісним. За їхньою допомогою також можна автоматизувати виконання трудомістких стандартних завдань щодо планування освітньої діяльності, ведення документації та підготовки навчальних матеріалів.

Використання штучного інтелекту в професійній діяльності педагога відкриває безліч нових можливостей для поліпшення процесу навчання на основі індивідуальних потреб кожного здобувача освіти.

Однак, разом з цими можливостями постають і виклики, які потребують уваги та обґрунтованих рішень. Перед педагогами стоїть завдання оволодіти новими навичками та розуміти, як оптимально використовувати штучний інтелект у своїй роботі. Важливо зрозуміти, що штучний інтелект не може повністю замінити педагога, але може стати потужним інструментом для покращення якості навчання та розвитку здобувачів освіти.

26 жовтня 2023 року в Центрі професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради відбулося перше онлайн-засідання професійної спільноти педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти з вивчення можливостей ШІ «Штучний інтелект надійний, креативний порадник та підтримка вчителя».

Мета діяльності: розглянути основні напрямки використання штучного інтелекту під час підготовки до уроків і позакласних заходів та навчитися практично використовувати сервіси ШІ у повсякденній роботі педагога.


« повернутися

Вхід для адміністратора