A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Сучасний урок з основ здоров’я в контексті компетентнісного підходу

Дата: 02.11.2023 15:35
Кількість переглядів: 92

Мета базової загальної середньої освіти полягає в розвитку освіченої особистості, яка поєднує в собі творчий потенціал до навчання, прагнення до саморозвитку та самонавчання в умовах глобальних змін та викликів, здатність ідентифікувати себе як важливу й відповідальну складову українського суспільства, яка готова змінювати й відстоювати національні цінності українського народу.

Провідним чинником розвитку такої особистості є формування в учнів умінь застосовувати знання в реальних життєвих умовах, під час розв’язування практичних завдань та розвиток здатності визначати й обґрунтовувати власну життєву позицію.

Провідним засобом реалізації вказаної мети є запровадження компетентнісного підходу в навчальний процес загальноосвітньої школи на основі ключових компетентностей як результату навчання.

Компетентність – інтегрована здатність особистості, яка набута у процесі навчання, що складається зі знань, умінь, навичок, досвіду, цінностей та ставлення, які можуть цілісно реалізуватися на практиці, тому компетентність не може бути зведена лише до фактичних знань.

2 листопада  2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмила Боковець провела творчу скарбничку «Сучасний урок з основ здоров’я в контексті компетентнісного підходу».

Матеріали заходу:

Сучасний урок з основ здоров’я в контексті компетентнісного підходу (презентація)


« повернутися

Вхід для адміністратора