A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Креативні ідеї для уроку літератури

Дата: 06.11.2023 10:26
Кількість переглядів: 92

3 листопада 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла провела онлайн-майстерку для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти на тему «Креативні ідеї для уроку літератури».

Освітяни, які прагнуть бути в тренді, підходять до організації навчання з урахуванням тенденцій сучасності. Бути креативним вчителем, крокувати у ногу з часом, знаходити і втілювати нові ідеї – це вже давно перестало бути просто бажанням окремих педагогів, це нині є звичайною освітянськоє вимогою. Якщо вчитель не володіє сучасними цифровими технологіями, не змінюється і не розвивається, він поступово залишається «за бортом» освітянського корабля  і перестає бути цікавим для дітей. Такий вчитель втрачає вміння мотивувати учнів до навчання, а вони, у свою чергу, втрачають інтерес до уроків.

Тож вміння поєднувати академічну подачу матеріалу з різноманітними педагогічними родзинками, вміння зробити урок дієвим і захоплюючим – це ознаки небайдужості і креативності педагога.

Ось, наприклад, вчитель може просто розповісти про нашого земляка-філософа Григорія Сковороду, продемонструвати портрет письменника, запропонувати у якості домашнього завдання прочитати твір. А можна згадати про його музичні здібності – досконалий слух, чудовий голос, володіння багатьма інструментами, талант композитора – і запропонувати учням послухати твори  Сковороди у стилі реґі  у виконанні сучасних музикантів. Адже ми маємо музичний альбом SKOVORODANCE, якій містить 12 треків, 11 з яких написані на слова Григорія Сковороди зі збірки «Сад божественних пісень». Автором тексту для ще одного треку став письменник і музикант Сергій Жадан, який влучно охарактеризував ідейний задум альбому: «Сковороденс – це спроба торкнутися коріння нашої віри й залюбленості в лінію слобідського ландшафту. Ми спеціально розчинили барокову сковородинівську велемовність у ритмах реґі і дабу, аби показати наскільки природньо звучать сьогодні вірші вісімнадцятого століття, особливо коли ми говоримо про невичерпність любові і непорушність Божого задуму. Сковорода – це про коріння і води, які навзаєм скріплюються і наснажуються».

Пропонуємо ознайомитися з матеріалами презентації, котра містить покликання на цікаві інтернет-ресурси.


« повернутися

Вхід для адміністратора