A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Перша онлайн-зустріч учасників професійної спільноти «Україна починається з тебе»

Дата: 16.11.2023 13:03
Кількість переглядів: 90

«Почуття патріотизму – спокійне і врівноважене, і не потребує театральних жестів». (Валентина Мержиєвська)

15 листопада 2023 року відбулася перша онлайн-зустріч учасників професійної спільноти «Україна починається з тебе». Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла презентувала «Збірку інтернет-ресурсів про Україну#любити і словом, і справами» та порекомендувала використовувати матеріали збірки для підготовки до виховних заходів, проведення уроків або просто для поглиблення та популяризації знань про Україну. Збірка включає актуальний різноплановий матеріал: нормативно-правову базу з національно-патріотичного виховання, Конституцію України у коміксах для старших дошкільників та учнів початкової школи, інтерактивні історії про українську культуру, мистецтво та архітектуру, віртуальні галереї від проєкту «Україна поруч» на платформі GoogleArts&Culture, добірки патріотичних фільмів та пісень, краєзнавчий матеріал тощо. Також учасники спільноти ознайомилися з матеріалами проєкту «Плюсуй українську» на сторінках тематичного Telegram-каналу та у соціальних мережах.

Крім того, на сторінках сайту ЦПРПП ГМР розміщений відеоматеріал про зустрічі з дитячою письменницею і психологинею Тетяною Стус та письменницею і волонтером Людмилою Охріменко. Під час цих зустрічей йшлося про сучасну ситуацію у країні, літературу на воєнну тематику, формування світогляду молодого покоління.

Тож цей актуальний та різноманітний матеріал створює досить міцну базу для роботи з національно-патріотичного виховання у закладах освіти. Адже мета діяльності спільноти – вдосконалення вміння працювати з такими сучасними інтернет-ресурсами та активно використовувати їх у навчально-виховному процесі.


« повернутися

Вхід для адміністратора