A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Підсумкове онлайн-засідання професійної спільноти «Штучний інтелект – надійний, креативний порадник та підтримка вчителя»

Дата: 16.11.2023 13:47
Кількість переглядів: 92

Зараз важко уявити уроки в закладах освіти без використання цифрових інструментів. Різноманіття й функціональність їх вражає, захоплює і водночас ставить педагога перед непростим вибором: що і як використовувати найефективніше.

Значне зацікавлення  всіх учасників освітнього процесу викликає штучний інтелект.

Технології штучного інтелекту розвиваються настільки стрімко, що іноді за ними складно встигнути, і поступово проникають у всі сфери нашого життя. Генерація зображень та текстів, пошук інформації, відповіді на найрізноманітніші запитання, допомога з перекладом – і це не весь перелік.

Штучний інтелект не є конкурентом людини, радше він – надійний помічник, за допомогою якого можна досягти значних успіхів у роботі, спростити виконання рутинних завдань та звільнити час для творчості. 

Розвиток технологій штучного інтелекту в освітньому середовищі є важливим напрямком сучасного розвитку. Застосування штучного інтелекту в освітньому середовищі має великий потенціал для покращення ефективності навчання та персоналізації освітнього процесу.

15 листопада 2023 року в Центрі професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради відбулося підсумкове онлайн-засідання професійної спільноти педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти з вдосконалення роботи з інструментами штучного інтелекту «Штучний інтелект – надійний, креативний порадник та підтримка вчителя».

Професійна спільнота ефективно працювала  з  26 жовтня по 15 листопада 2023 року.

Педагоги поділилися своїми успіхами та враженнями від використання сервісів штучного інтелекту в практичній роботі з учнями та окреслили переваги та трудноші, які виникли у них під час роботи зі ШІ.

Визначені завдання професійної спільноти опанували такі педагоги: Устіловська Тетяна Олексіївна, Наріжна Яна Іванівна, Пікуль Лариса Василівна, Стадніченко Вікторія Анатоліївна, Молчанов Сергій Олександрович, Бахмут Лілія Миколаївна, Богуш Тетяна Миколаївна, Назаренко Марина Сергіївна та Савенко Світлана Миколаївна.

Ці учасники спільноти отримають сертифікати, які підтвердять їх участь у професійній спільноті «Штучний інтелект – надійний, креативний порадник та підтримка вчителя».

Всі інші учасники професійної спільноти, які не змогли в визначений термін презентувати застосування сервісів штучного інтелекту, мають можливість отримати сертифікат учасника, надавши матеріали, які підтверджують використання ШІ у своїй повсякденній роботі.

Завантажити сертифікат можна за посиланням.

Приклади робіт:

Презентація, створена за допомогою штучного інтелекту на твір "Незвичайна подорож Нарікайка" (автор Рвач Артем)

Роботи учнів вчителя Назаренко М.С.

Відеозаписи застосування сервісів штучного інтелекту на уроках вчителя Богуш Т.М.

  


« повернутися

Вхід для адміністратора