A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Цікаві інтерактивні методи навчання

Дата: 20.11.2023 11:18
Кількість переглядів: 143

Інтерактивні методи навчання – це такий спосіб взаємодії усіх учасників освітнього процесу, під час якого учні перестають грати пасивну роль і активно долучаються до роботи.  Використання сучасних інтерактивних технологій урізноманітнює навчання, робить його більш цікавим та ефективним. Більш того, результати наукових досліджень свідчать про те, що людина запам'ятовує лише 5% від почутого, в той час як 90 % інформації ми фіксуємо, коли навчаємо інших. Тому завдання учителя – організувати урок таким чином, щоб учні могли засвоїти якомога більше матеріалу, відчуваючи себе максимально комфортно.

Тож під час засідання педагогічної студії «Цікаві інтерактивні методи#навчання через розвагу», котре відбулося 17 листопада, консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла звернула увагу на  використання таких методів навчання як «Крісло автора», «Порожнє крісло», «Таємна скринька», які сприяють активізації роботи учнів на уроці, підштовхують до більш ґрунтовного вивчення теми, розвивають  критичне та креативне мислення.

Цікавим є також  метод продуктивних невдач, який передбачає такий підхід до вивчення нового матеріалу, який базується на принципі «спочатку практика – потім теорія». А це мотивує учнів до самостійної роботи та активного пошуку креативних рішень. Не менш важливим є і той момент, що цей метод сприяє формуванню наполегливості та стійкості перед випробуваннями, адже учні вчаться сприймати поразку як крок до майбутнього успіху.

Матеріали заходу:

Цікаві інтерактивні методи: навчання через розваги (презентація)

  


« повернутися

Вхід для адміністратора