A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Українські народні ігри: розважаємося та навчаємося

Дата: 03.01.2024 15:09
Кількість переглядів: 50

«Та й хитра ж штука, оця народна гра! Ви думали – такі собі пустощі,… а вона, ота забавка, – мистецтво. А вона має свій погляд на людину, батьківщину, добро, уявлення про тебе і світ. Бо мистецтво - це метод пізнання себе і світу, а гра записала в собі і закодувала в генах дії не лише народні знання, а нас із вами, наш національний характер». (Василь Довжик)

Українські народні ігри – неоціненний духовний спадок минулих поколінь, скарбниця культурних традицій, давніх обрядів, національного колориту, побуту та моралі. Вони є могутнім джерелом виховного впливу та всебічного розвитку дітей. Український народознавець Василь Скуратівський радив: «Для того, щоб це животворне джерело не замулювалося, не згасали його пульсуючі водограї, котрі повсякчас погамовують духовну спрагу, приносять нам радість і здоровий дух, мусимо бути ревними оберігачами наших кращих народних традицій, серед яких уосібне місце посідають дитячі ігри і яким відведена самою природою виняткова роль у вихованні наших дітей».

Гра супроводжує все дитяче життя, наповнює його радісними емоціями, дивами пізнання світу, відкриттями власної особистості та історії і звичаїв народу.

У чому полягає цінність народної гри, чому варто розглядати її не тільки як дитячу забавлянку, а й як вагомий виховний та навчальний ресурс – про це розповіла консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла під час освітянського онлайн-вернісажу для педагогічних працівників закладів дошкільної освіти «Українські народні ігри: розважаємося та навчаємося». Консультант також запропонувала вихователям до перегляду відео на каналі YouTube та народознавчий матеріал сайту SPADOK.ORG.UA.

 Пропонуємо переглянути матеріали заходу.


« повернутися

Вхід для адміністратора