A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Сервіси для створення дидактичних вправ

Дата: 05.01.2024 13:51
Кількість переглядів: 63

«Онлайн-навчання не повинно бути легкою прогулянкою з увімкненим автопілотом. Ключове слово тут «навчання».  (Крістофер Палм)

Онлайн-навчання може і має бути ефективним і натхненним. Підготовка навіть до одного цікавого дистанційного уроку вимагає від вчителів багато зусиль та часу. Тому розробники сучасних інтернет-сервісів пропонують педагогам використовувати різноманітні та зручні ресурси, котрі допомагають, з одного боку, зекономити час, а з іншого – надають можливість обирати потрібний дидактичний та відеоматеріал для уроків та відкривають шляхи для створення власних вправ, використовуючи конструктори та шаблони.

Саме продумане та дієве використання інтерактивних навчальних матеріалів впливає на ефективність уроку за будь-якою формою навчання, урізноманітнює процес оволодіння знаннями та навичками, сприяє формуванню компетентностей у здобувачів освіти. Тож завдання учителя – організувати урок таким чином, щоб учні могли засвоїти якомога більше матеріалу, відчуваючи себе максимально комфортно.

З метою ознайомлення вчителів закладів загальної середньої освіти громади з актуальними та корисними інтернет-сервісами консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла провела 5 січня 2024 року онлайн-майстерку «Сервіси створення дидактичних вправ для зручного застосування». Під час заходу консультант звернула увагу на функціонал ресурсу LearningApps.org, продемонструвала процес створення завдань та порівняла можливості даного сервісу з можливостями таких застосунків як  Wordwall та Pi-stacja.

Ознайомитися з матеріалами заходу можна за наступними покликаннями:

learningapps.orgwordwall.netua.pistacja.tvyoutube.com/@pistacja-ua


« повернутися

Вхід для адміністратора