A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Запроси магію АІ у свої казки!

Дата: 11.01.2024 14:08
Кількість переглядів: 88

«Казка – це колиска думки. Зумійте поставити виховання дитини так, щоб вона на все життя зберегла хвилюючі спогади про цю колиску». (В. Сухомлинський)

Казки супроводжують людину протягом усього життя. Спочатку нам, маленьким, казки розповідають наші мами або бабусі, а потім вже ми зачаровуємо казками наших дітей та онуків. Саме через казку легше донести до дитини мудру думку, здивувати незвичайними пригодами, викликати бажання виразити себе та свої почуття. Казка – це думка, втілена в художнє слово. Вона запалює вогник дитячої творчості.

У наш час казки можна створювати значно простіше і швидше – за допомогою АІ (штучного інтелекту). Головне тут – не забувати про розвиток власного інтелекту. Тож ми маємо віднині для цього безкоштовний, простий і зручний у використанні сервіс – це генератор казок Kazka.fun, створений молодою та енергійною командою небайдужих харків′ян.

З функціоналом та можливостями цього нового ресурсу освітян громади ознайомила консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла під час онлайн-зустрічі «Створення казок за допомогою ШІ – креативна складова уроку», котра відбулася 11 січня 2024 року. Консультант практично продемонструвала етапи створення казки, звернула увагу на широкі дидактичні можливості використання сервісу вчителями різних предметів.

Вона також відмітила, що у даному сервісі доступна функція редагування казок, створених за допомогою ШІ. А це вже – крок до тренування власного інтелекту, вдосконалення цифрової (і не тільки!) грамотності, розвитку творчої уяви, вміння відчувати красу рідного слова. Також можна створити повністю свою власну казку, підібрати запропоновані зображення – і відчути себе творцем-казкарем.

А ще генератор Kazka.fun дає доступ до казок, створених іншими користувачами. Тож насолоджуйтеся можливостями сервісу, створюйте казки, використовуйте їх могутню виховну та дидактичну силу!

Пропонуємо ознайомитися з роботою сервісу Kazka.fun.


« повернутися

Вхід для адміністратора