A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Пригоди Казкарика або Сучасні мотиви давньої казки

Дата: 24.01.2024 15:28
Кількість переглядів: 48

«Kazka.fun - це не просто проєкт. Це наш внесок у майбутнє країни. Наша мета - розвивати фантазію та креативність, популяризувати українську мову та допомагати дітям розвиватися у всіх сферах життя». (Із сторінки проєкту «Kazka.fun»)

Казки супроводжують людину протягом усього життя. Спочатку нам, маленьким, казки розповідають наші мами або бабусі, а потім вже ми зачаровуємо казками наших дітей та онуків. Саме через казку легше донести до дитини мудру думку, здивувати незвичайними пригодами, викликати бажання виразити себе та свої почуття. Казка – це думка, втілена в художнє слово. Вона запалює вогник дитячої творчості.

У наш час казки можна створювати значно простіше і швидше – за допомогою АІ (штучного інтелекту). Головне тут – не забувати про розвиток власного інтелекту. Тож ми маємо віднині для цього безкоштовний, простий і зручний у використанні сервіс – це генератор казок Kazka.fun, створений молодою та енергійною командою небайдужих харків′ян.

З функціоналом та можливостями цього нового ресурсу педагогів закладів дошкільної освіти громади ознайомила консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла під час онлайн-зустрічі «Пригоди Казкарика, або Сучасні мотиви давньої казки», котра відбулася 24 січня 2024 року. Консультант практично продемонструвала етапи створення казки, звернула увагу на широкі можливості використання сервісу у навчально-виховному процесі.

Вона також відмітила, що у даному сервісі доступна функція редагування казок, створених за допомогою ШІ. А це вже – крок до тренування власного інтелекту, розвитку творчої уяви, вміння відчувати красу рідного слова. Також можна створити повністю свою власну казку, підібрати запропоновані зображення – і відчути себе творцем-казкариком.

А ще генератор Kazka.fun дає доступ до казок, створених іншими користувачами. Тож насолоджуйтеся можливостями сервісу, створюйте казки, використовуйте їх могутню виховну та дидактичну силу!

Пропонуємо ознайомитися з роботою сервісу Kazka.fun.


« повернутися

Вхід для адміністратора