A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Інструменти використання АІ на уроках літератури

Дата: 26.01.2024 14:51
Кількість переглядів: 48

«Я оптиміст, і я вважаю, що ми можемо розвивати AI на благо всьому світу, щоб він міг працювати в гармонії з нами». (Стівен Хокінг)

26 січня 2024 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла провела чергову онлайн-зустріч для педагогів громади щодо застосування у навчальному процесі сучасних сервісів з використанням штучного інтелекту. Консультант запропонувала педагогам додати до власної скарбнички інновацій актуальні та досить прості ресурси, за допомогою яких можна зробити цікавішими уроки літератури.

Серед таких сервісів – безкоштовний генератор казок Kazka.fun, створений молодою та енергійною командою небайдужих харків′ян. Тож тепер казки можна створювати значно простіше і швидше. У даному сервісі доступна функція редагування казок, створених за допомогою ШІ. А це вже – крок до тренування власного інтелекту, розвитку творчої уяви, вміння відчувати красу рідного слова.

Консультант ознайомила педагогів з функціоналом і можливостями цього ресурсу та відмітила, що під час вивчення літературних творів можна активно використовувати також новий функціонал дошки Padlet, який дозволяє генерувати зображення за запитом педагогів або учнів. Також є можливість обирати ілюстрації до творів за текстовим запитом на сервісі Bing Image Creator. А ресурс MyHeritage допоможе анімувати портрети митців або літературних героїв. Створити інтелект-карти для аналізу сюжету творів або характеристики персонажів можна за допомогою ресурсу Chatmind. Консультант продемонструвала, як саме працює функціонал усіх згаданих сервісів.

Пропонуємо ознайомитися з роботою вищезгаданих сервісів:


« повернутися

Вхід для адміністратора