A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Онлайн-майстерка «Дослідницькі задачі» для вчителів фізики

Дата: 28.02.2024 09:35
Кількість переглядів: 104

Кожен вчитель намагається популяризувати свій предмет серед учнівства,щоб зацікавити, показати важливість і необхідність вивчення та розуміння цього предмету. Особливо, якщо це фізика! Важливо допомогти дитині роздивитися, що це зовсім ненудна наука, що фізика – це життя навколо нас. Закони фізики діють всюди, ми їх використовуємо, навіть не помічаючи цього.

Як допомогти дітям в захопливій формі дізнатися про те, що вони уже знають, поглибити, оживити вже наявні в них знання, які вони взяли з особистих спостережень за світом? Як навчити свідомо ними розпоряджатися і спонукати до різностороннього застосування?

27 лютого 2024 року Центром професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради було організовано і проведено онлайн-майстерку «Дослідницькі задачі» для вчителів фізики Полтавської області. 

Речником заходу був Олександр Триліс, вчитель фізики, заслужений вчитель України, співзасновник школи «Базис» в місті Києві. Олександр презентував ефективні практики з власного досвіду: як навчати учнів фундаментальним фізичним закономірностям на простих і буденних явищах та найпростіших дослідженнях. 

Які завдання виконують діти на уроках фізики, з якими приладами експериментують на лабораторних роботах? Відповіді на питання можна знайти у матеріалах заходу.

Матеріали онлайн-майстерки:

Фрагмент відеозапису заходу (у запиті вказати ПІБ та назву закладу)

Лабораторні роботи

Олександр Триліс / Вчитель фізики (відео)


« повернутися

Вхід для адміністратора