A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Стратегія професійного зростання.  Адаптивна компетентність

Дата: 08.03.2024 10:04
Кількість переглядів: 66

Творчий характер педагогічної діяльності вимагає від учителя постійного розвитку. Професія вчителя – одна з тих, яка змушує людину весь час зростати, змінюватися відповідно до нових соціальних вимог, відповідно до нових запитів суспільства, учнів, кожне наступне покоління яких приносить нові цінності, традиції, норми спілкування. Учитель не може дозволити собі «зупинитися» на тому етапі розвитку та освіти, який він отримав в процесі професійної підготовки.

Професійне самовиховання спрямоване на реалізацію педагогом себе як особистості. Прагнення до самовдосконалення та самоосвіта є важливими чинниками професійного зростання вчителя, що забезпечують розширення його творчих можливостей, пізнавальних інтересів та формування творчої індивідуальності. В сучасного вчителя має бути розвинена адаптивна компетентність, а саме – можливість оперативно пристосовуватися до змін соціального середовища.

7 березня 2024 року консультантом Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмилою Боковець у плідній співпраці з вчителем початкових класів Новознам’янської гімназії Піщанської сільської ради Полтавської області Ситюк Юлією Вікторівною організовано та проведено вебінар з елементами практикуму «Стратегія професійного зростання.  Адаптивна компетентність».

Речниця заходу поділилася з присутніми педагогами з усіх регіонів України власним досвідом професійного зростання та самовдосконалення, наголосила на важливості розвитку у здобувачів освіти адаптивної компетентності, а також акцентувала увагу на особливостях участі у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року – 2023» у номінації «Початкова освіта»,  лауреаткою якого вона стала.

Відеозапис (в запиті вказати ПІБ та назву закладу) та матеріали зустрічі.

  

  


« повернутися

Вхід для адміністратора