A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Школа діалогу культур: про що і як?

Дата: 15.03.2024 11:24
Кількість переглядів: 46

«Діалог культур є не просто порівнянням чи взаємодією культур, він сприяє породженню нових смислів». (Тетяна Саковська)

Шкільний  урок вже давно позбувся ознак лекції чи монологу. Адже серед найважливіших принципів сучасного навчання – активна взаємодія вчителя і учнів. Тож педагоги намагаються використовувати саме ті технології, котрі відкривають шлях до зацікавленості і спілкування, створюють атмосферу співробітництва та доброзичливості, що дає змогу реалізувати ідею особистісно зорієнтованого навчання.

Технологію «Школа діалогу культур» не можна назвати суперновою, але надзвичайно дієвою і результативною – можна. Адже можливість порівнювати різні епохи, культури, розмірковувати про певні життєві обставини відомих особистостей і просто літературних персонажів, аналізувати проблеми та шукати шляхи їх вирішення – це реальна можливість наблизити історичні, культурні або літературні  події до життя сучасного підлітка.

Як успішно застосовувати технологію «Школа діалогу культур» на уроках літератури, як наблизити історію з книги до сучасних школярів та надати їй практичної корисності – про це розповіла Устименко Олена Григорівна, вчителька зарубіжної літератури Кременчуцького ліцею №5 імені Т.Г. Шевченка Кременчуцької міської ради під час онлайн-майстерки «Школа діалогу культур: про що і як?», котра відбулася 14 березня 2024 року за сприяння Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради.

Запрошуємо переглянути відеозапис заходу за покликанням (в запиті вказати ПІБ та назву закладу).


« повернутися

Вхід для адміністратора