A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Платформа Desmos – потужний цифровий ресурс для сучасних педагогів

Дата: 21.03.2024 17:27
Кількість переглядів: 61

«Перш ніж думати про вирішення майбутніх задач, навчіться справлятися з сьогоднішніми за найменший час і з більшою ефективністю». (Пітер Фердинанд Друкер)

Одним із важливих завдань сучасної освіти вважається формування вміння використовувати різноманітні цифрові технології. Адже це дозволить будувати навчальний процес за принципами дієвості, ефективності та інтерактивності.

Серед актуальних онлайн-інструментів для вчителів математики почесне місце посідає платформа Desmos, котра має кілька важливих переваг: вона відкрита, безкоштовна, працює у веб-браузері без додаткових завантажень та вимог до обладнання, не потребує встановлення, може бути завантажена як додаток на смартфонах чи планшетах. Крім того, вона пропонує декілька корисних функцій. Наприклад, аж три види калькуляторів: арифметичний, графічний та матричний. А ще дає змогу побудувати практично будь-яку фігуру, накреслити графік чи виміряти кут. Використання такого сучасного цифрового ресурсу зробить урок більш ефективним та допоможе відтворити роботу в зошиті або на дошці в  інтерактивному форматі.

Як саме можна застосовувати корисні можливості платформи Desmos – про це розповіла вчителька математики приватного закладу «Полтавський ліцей "ПАРОСТОК"» Ковалевська Вікторія Вікторівна під час онлайн-майстерки «Використання можливостей Desmos для організації компетентнісного навчання на уроках математики», котра відбулася 21 березня 2024 року за сприяння Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради.

Відеозапис заходу можна переглянути за покликанням (в запиті потрібно вказати ПІБ та заклад).

Матеріали заходу можна завантажити за покликанням.


« повернутися

Вхід для адміністратора