A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Інклюзія: від складного до простого

Дата: 25.03.2024 16:54
Кількість переглядів: 47

Інклюзивне навчання — система освітніх послуг, гарантованих державою, що базується на принципах недискримінації, врахуванні багатоманітності людини, ефективного залучення та включення до освітнього процесу всіх його учасників.

Інклюзивне навчання усуває бар’єри в системі освіти та системі підтримки дітей з особливими освітніми потребами.

Діти з особливими освітніми потребами отримують можливість соціалізації, розвитку своїх інтересів і талантів і подальшої інтеграції в суспільство, вступу до професійних і вищих закладів освіти.

Жодна дитина не має відчувати себе іншою та виключеною з освітніх, культурних і соціальних процесів – це головне завдання інклюзії.

25 березня 2024 року консультантом Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Людмилою Боковець у плідній співпраці з вчителем історії Опорного закладу Миргородський ліцей імені І. А. Зубковського Миргородської міської ради Полтавської області Багатиренко Оленою Сергіївною організовано та проведено онлайн-вебінар «Інклюзія: від складного до простого».

Речниця заходу розповіла колегам про особливості адаптації та модифікації навчальних програм та поділилася власними напрацюваннями та «родзинками» для роботи з учнями з особливими освітніми потребами.

Відеозапис заходу можна переглянути за покликанням (в запиті потрібно вказати ПІБ та заклад).

Матеріали заходу можна завантажити за покликанням.

  

  


« повернутися

Вхід для адміністратора