A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Професійний вектор. Новий формат діяльності професійних спільнот: від ідеї до практичного втілення

Дата: 12.04.2024 18:57
Кількість переглядів: 45

«Ніколи не сумнівайтеся, що невелика група вдумливих і відданих громадян може змінити світ. Насправді це єдине, що коли-небудь було». (Маргарет Мід)

Нова українська школа суттєво змінила підходи до професійного розвитку освітян. На зміну методичним об′єднанням прийшли професійні спільноти педагогічних працівників. Але слід чітко усвідомлювати, що це не просто нова назва, а й цілком інший підхід до створення та діяльності таких угрупувань.

Серед основних принципів роботи нових професійних спільнот слід зазначити найважливіші: створення спільнот за ініціативою педагогів, добровільна участь у їх діяльності, вмотивованість освітян, партнерство та співпраця на рівних, залученість кожного учасника до дієвого розроблення та ухвалення рішень.

Наш Центр професійного розвитку координує діяльність оновлених професійних спільнот згідно Положення про професійні спільноти педагогічних працівників закладів освіти Гребінківської міської ради, схваленого на  засіданні освітян громади та затвердженого відповідним наказом Центру.

Як саме наш Центр здійснює координацію діяльності професійних спільнот, які питання професійного розвитку мотивували педагогів згуртовуватися та спільно навчатися, які спільноти працювали у освітянській громаді протягом 2022-2024 років – про це йшла мова під час онлайн-зустрічі, котра була організована Центром професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради та відбулася 12 квітня 2024 року.

Переглянути відеозапис зустрічі можна за покликанням (в запиті потрібно вказати ПІБ та заклад).


« повернутися

Вхід для адміністратора