A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Використання цифрового мистецтва воєнної доби на шкільних уроках

Дата: 17.04.2024 16:03
Кількість переглядів: 36

«Кожен український фотограф мріє зробити фото, яке зупинить війну». (Макс Левін)

Початок ХХІ століття відзначився швидком розвитком цифрових технологій, тож світове мистецтво відреагувало на зміни у житті суспільства появою нового творчого  напряму.  

NFT – саме таку назву мають твори сучасного цифрового мистецтва. Non-fungible token – неконвертований та незамінний токен, який існує в єдиному екземплярі та дає право володіти оригінальною версією роботи.

Прорив у цифровізації мистецтва здійснив американський художник Майкл Вінкельман, котрий протягом 13 років, починаючи 1 травня 2007 року,  створював та публікував цифрові витвори мистецтва щодня. Ці твори, які були різноманітними експериментами з графікою, анімацією та дизайном, отримали назву «Everydays: the First 5000 Days». Ця унікальна колекція з п'яти тисяч картин була виставлена на аукціоні Christie's у березні 2021 року і продана за майже 70 млн. доларів.

Які проєкти з цифрового мистецтва про війну існують нині в Україні, яку роль відіграють вони у підтримці ЗСУ, як ознайомити учнів з сучасним напрямом мистецтва та застосовувати його на уроках у середній та старшій школі – про це розповіла консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Степанова Алла під час онлайн-зустрічі «Використання цифрового мистецтва воєнної доби на шкільних уроках», яка відбулася 17 квітня 2024 року.

Пропонуємо переглянути матеріали зустрічі.


« повернутися

Вхід для адміністратора