A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Новини і події

Діти з особливими потребами – частина сім’ї, спільноти та суспільства

У грудні 2009 року Україна ратифікувала основні міжнародні документи у сфері забезпечення прав дітей відповідно до світових стандартів освіти, соціального захисту та охорони здоров’я. Передусім стаття 24 Конвенції ООН про права людей з інвалідністю визначає обов’язок держави щодо реалізації інклюзивної моделі освіти.

16:11 19.01.2023

Діагностувальні роботи як інструмент оцінювання рівня знань учнів

18 січня 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Алла Степанова провела вебінар для педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти на тему «Діагностувальні роботи у 5 класі».

14:11 19.01.2023

Особливості роботи з гіперактивними та агресивними дітьми

Гіперактивність у дітей – це поєднання симптомів, пов’язаних із надмірною психічною та моторною активністю. Чіткі межі цього синдрому важко провести, але, зазвичай, він діагностуєсться у дітей, що відрізняються імпульсивністю та неуважністю. Такі діти часто відволікаються. Для них характерна агресивність. Внаслідок цих індивідуальних особливостей гіперактивним дітям важко концентруватися на конкретних завданнях.

17:19 18.01.2023

Особливості роботи з тривожними і сором’язливими дітьми

Велике значення для успішного навчання підлітка в школі має психічне здоров’я, тобто стан психологічного, фізичного та соціального благополуччя. Важливим чинником для цього є врахування індивідуальних особливостей учня під час навчання та виховання.

13:19 14.01.2023

Мала академія наук України – осередок для талановитих учнів

Національний центр «Мала академія наук України» – середовище, яке створює умови для інтелектуального, духовного та творчого розвитку талановитих учнів. Відділення МАН по всій країні спрямовують свою діяльність на виявлення, розвиток і підтримку обдарованих, здібних до науки школярів. Учні МАН проводять науково-дослідницьку роботу у різних предметних галузях, активно залучаються до наукової діяльності. Досить часто це дозволяє визначитися із вибором майбутньої професії ще у шкільні роки.

14:08 13.01.2023

Ефективна організація дистанційного та змішаного навчання в початковій школі

Пандемія ХХІ століття внесла свої корективи в освітній процес у всьому світі. Вимушений перехід на дистанційне навчання став справжнім викликом та серйозним випробуванням для всіх учасників освітнього процесу, але ситуація дала можливість дуже швидко, методом «занурення», опанувати нові технології в короткий термін. Разом з тим з’явилася можливість удосконалення власних інформаційних комунікаційних компетенцій та формування на їх базі такої важливої в сучасному світі цифрової культури. В умовах модернізації освіти зростає необхідність формування  гнучкої системи безперервного професійного розвитку вчителів, що забезпечує їм можливість удосконалювати свої професійні навички.

15:33 12.01.2023

Підвищення кваліфікації – невід’ємна складова професійного зростання

11 січня 2023 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Алла Степанова провела вебінар для керівників закладів дошкільної освіти на тему «Застосування нових можливостей у сфері підвищення кваліфікації: нормативно-правові документи, роз’яснення, рекомендації та інструменти».

14:33 11.01.2023

Вхід для адміністратора