A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Новини і події

Творчий інтенсив сучасного керівника закладу освіти

 26 травня 2021 року відбулося чергове засідання із циклу «Творчий інтенсив сучасного керівника закладу освіти». Директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Олійник Н.В. розповіла про українські науково-педагогічні проєкти та досвід їх реалізації у закладах освіти. Так, наприклад, у Гребінківській гімназії у 2020-2021 навчальному році учні першого класу (класовод Мороз Л.М.) долучилися до проєкту «Інтелект України», мета якого – навчити дитину бути успішною в школі та дорослому житті, навчити радіти життю. Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Юрченко С.М. проаналізував результати навчання щодо створення та наповнення сайтів закладів освіти і знову нагадав про персональну відповідальність керівників закладів освіти за недотримання вимог ст.30 Закону України «Про освіту». Також Сергій Миколайович розповів про процедуру подачі заявки на реєстрацію закладу на платформі електронних журналів Atoms та здійснив екскурс сторінками нового сайту Центру професійного розвитку педагогічних працівників. Про міжнародну методику оцінювання якості дошкільної освіти ECERS-3 розповіла консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Степанова А.В. Методика дозволяє досліджувати освітнє середовище закладу та умови, створені для розвитку дитини, дає змогу визначати сильні й слабкі сторони в освітньому процесі та можливість удосконалювати освітнє середовище відповідно до міжнародних стандартів.

15:15 26.05.2021

Семінар для працівників ІРЦ

   21 травня 2021 року практичний психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Трипуз Н.І. організувала семінар для педагогічних працівників Гребінківського інклюзивно-ресурсного центру на тему «Розвиток емоційного інтелекту у дітей з особливими освітніми потребами методами арт-терапії».     Емоційний інтелект - здатність людини до усвідомлення, прийняття й регуляції емоційних станів і почуттів інших людей та самої себе. Для дітей з особливими освітніми потребами комунікабельність як складова EQ є однією з найважливіших особистісних якостей, адже передбачають активне спілкування з іншими людьми. Саме через використання технік арт-терапії відбувається розвиток емоційно-вольової сфери, що є необхідною складовою емоційних станів дитини. Робота у даному напрямку має надзвичайно важливе значення, адже це створює умови для розвитку комунікативних здібностей дитини, формує вміння співпереживати, усвідомлювати та виражати власні почуття, працювати в команді.

16:13 21.05.2021

Навчальний вебінар "Організація інклюзивного навчання в закладі освіти"

 19 травня 2021 року практичний психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Трипуз Н.І. провела навчальний вебінар для керівників закладів дошкільної та загальної середньої освіти, заступників з навчально-виховної роботи, вихователів-методистів Гребінківської територіальної громади на тему «Організація інклюзивного навчання в закладі освіти». Під час заняття Наталія Іванівна розповіла про сутність поняття «інклюзивна компетентність», про алгоритм розробки відповідних документів, звернула увагу на комплекс психолого-педагогічних послуг для дітей зособливими освітніми потребами та нормативно-правову базу щодо організації інклюзивної освіти. Слухачі вебінару мають можливість пройти підсумкове тестування та отримати відповідний сертифікат ( обсяг: 1 година (0,03 кредиту ЄКТС).

16:30 19.05.2021

Онлайн-консультація «Основи роботи з Google диском»

14 травня 2021 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Юрченко С.М. провів онлайн-консультацію для педагогічних працівників закладів освіти Гребінківської територіальної громади на тему «Основи роботи з Google диском» з метою підвищення цифрової грамотності користувачів. Сергій Миколайович ознайомив слухачів з механізмом функціонування даного ресурсу (алгоритми створення папок, перегляду, переміщення, видалення файлів тощо).

16:50 14.05.2021

Семінар для працівників ЦДЮТ

   14 травня 2021 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Степанова А.В. організувала семінар для педагогічних працівників Центру дитячої та юнацької творчості на тему «Формування ключових компетентностей вихованців гуртків закладів позашкільної освіти». Директор Центру Рентюк М.І. та керівники гуртків Колісніченко А.Г., Бутурлим Н.О., Цяпко О.В. поділилися досвідом впровадження компетентісного підходу в освітньо-виховний процес, розповіли про участь вихованців у різноманітних конкурсах, анонсували свої задуми та творчі плани.

15:51 14.05.2021

Онлайн-консультація «Створення сайту на платформі Google»

13 травня 2021 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Юрченко С.М. провів чергову онлайн-консультацію щодо розроблення та функціонування сайту закладу освіти для керівників закладів освіти Гребінківської територіальної громади.  Під час заходу було розглянуто питання створення сайту на платформі Google. Даний ресурс надає можливість обирати дизайн та наповнення сайту. Слід пройти шлях від обрання шаблону майбутнього сайту до наповнення сторінок різноманітним матеріалом (статтями, фотографіями тощо). Також платформа Google дозволяє, використовуючи відповідні форми, звертатися з електронними заявами (наприклад, щодо булінгу) до адміністрації закладу освіти.

16:26 13.05.2021

Практичне заняття "Хвилина перепочинку"

  13 травня 2021 року практичний психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Трипуз Н.І. організувала онлайн практичне заняття «Хвилина перепочинку» для педагогічних працівників закладів освіти Гребінківської територіальної громади. Сучасна людина потерпає від надзвичайно швидкого ритму життя, постійної напруги, впливу негативних емоцій, що призводить до стресових ситуацій. Як підвищити рівень опірності стресам та поліпшити власне психічне здоров’я – саме це стало темою зустрічі.   Вчителі знайомилися з корисними практичними вправами на вміння керувати емоціями та створювати позитивний настрій. Тож бажаємо бути здоровими, бадьорими і усміхненими!

16:15 13.05.2021

Вхід для адміністратора