A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Новини і події

Важливі поради батькам: будьте щасливими заради дітей

1. Дбайте про себе, про свій власний ресурс. Втомлені батьки пропускають дитячі сигнали. Нереалізовані – часто намагаються реалізуватися за рахунок дитини. Будьте впевненими та реалізованими. У будь-якій ситуації повторюйте собі: «Я найкращий батько чи мама для своєї дитини! Я можу припуститися помилки у вихованні, але вона стане директивою тільки у разі постійного повторення. Та навіть тоді все можна зцілити любов’ю».

12:43 25.07.2023

Прислухайся, світе: думки людини, котру ти визнав геніальною

Кожного дня ми так чи інакше маємо справу з теоріями Альберта Ейнштейна: GPS–навігація, цифрові фотокамери, телевізор, комп’ютер… Усі ці сучасні винаходи базуються на його геніальних відкриттях. Лауреат Нобелівської премії з фізики, почесний доктор близько 20 провідних університетів світу, член багатьох академій наук, автор численних наукових робіт, книг та статей, Ейнштейн, безперечно, був людиною неординарною. Він залишив для майбутніх поколінь власну «теорію щастя», розробив математичну формулу успіху, сформулював особисту систему цінностей, подарував захопленим глядачам віртуозну гру на скрипці, довів, що найвищою і найпотужнішою силою у світі може бути тільки любов і, нарешті, здивував людство, просто показавши йому жартома язика.

12:32 24.07.2023

Теорія щастя від Альберта Ейнштейна

Альберт Ейнштейн був людиною неординарною і талановитою. Він однаково майстерно розмірковував і з приводу теорії відносності, і з приводу величної сили кохання. Тож оминути тему розуміння і значення щастя він, звичайно, просто не міг.

14:01 21.07.2023

Якою має бути похвала: слушні поради для батьків

1. Хвалити дитину потрібно за конкретну дію. Особливо це важливо для хлопців, адже таким чином у майбутнього чоловіка виникатиме бажання діяти далі. «Ти допоміг мені донести важку сумку. Це досить важко, але у тебе все вийшло! Піднімати важкі речі — це справа справжніх чоловіків!»

13:55 20.07.2023

Притча, здатна змінити ставлення до життя: прочитай, поміркуй, поділися з іншими!

На краю Всесвіту стоїть невеликий магазинчик бажань, на його дверях напис: «Якщо ваша мрія не здійснилася, це означає, що ви за неї ще не заплатили». Стару вивіску віднесло ураганом вже дуже-дуже давно. Однак власник не став вішати нову, оскільки люди добре знали, що тут можна виконати будь-яке своє бажання.

13:33 19.07.2023

Плекаємо толерантність або Як грати з «мужньою іграшкою»

Ситуація війни вимагає від нас не лише бути більш терпимими (бо кожен у цю війну проживає свій трагічний, травматичний досвід), але і навчати дітей вже з дошкільного віку без остраху та конструктивно взаємодіяти з людьми, які як психічно, так і фізично мають обмежені функції. Не замовчувати, не ховатись від цієї теми, не катастрофізувати, а дати дитині чітке розуміння, як з цим бути.

12:50 18.07.2023

Травма свідка: що варто знати?

Де б ми не були зараз, будучи включеними в ситуацію війни, ми стаємо її свідками. І, незалежно від нашого розташування, ми можемо бути психологічно травмовані.

12:50 17.07.2023

Серпень 2023: готуємося до нового навчального року

Шановні керівники та педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти! У рамках підготовки до нового навчального року ви маєте можливість стати учасниками цікавих та актуальних заходів, отримати корисну інформацію та методичні матеріали, пройти навчання та підвищити кваліфікацію.

10:26 17.07.2023

Вхід для адміністратора