A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Новини і події

Засідання професійних спільнот за підсумками 2020-2021 н.р.

Засідання професійних спільнот в кінці року є важливим етапом у плануванні діяльності об’єднань у новому навчальному році. Такі зібрання сприяють професійному розвитку педагогічних працівників, дають можливість здійснити SWOT-аналіз навчального процесу. 17 червня відбулися заключні засідання професійних спільнот вчителів початкових класів, іноземної мови, зарубіжної літератури та суспільних дисциплін. Основними питаннями для обговорення стали наказ Міністерства економіки України від 23.12.2020 року щодо впровадження професійного стандарту вчителя, здійснення самооціювання педагогами власної професійної діяльності, можливості здійснювати самоосвіту.

10:51 17.06.2021

Онлайн-консультація «Основи роботи в середовищі електронних журналів та щоденників atoms.ua»

02 червня 2021 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Юрченко С.М. провів онлайн-консультацію з педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти Гребінківської територіальної громади на тему «Основи роботи в середовищі електронних журналів та щоденників atoms.ua».

11:43 03.06.2021

Онлайн-зустріч "Оцінка професійної спрямованості особистості вчителя"

28 травня 2021 року практичний психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Трипуз Н.І. під час онлайн-зустрічі з педагогічними працівниками сільських закладів загальної середньої освіти Гребінківської територіальної громади проаналізувала результати проведеного опитування на тему «Оцінка професійної спрямованості особистості вчителя». До участі у опитуванні долучилися 109 вчителів.

16:48 28.05.2021

Інтелект-клас Гребінківської гімназії

  Навчити дитину бути успішною в школі та дорослому житті, навчити радіти життю – саме така мета науково-педагогічного проєкту «Інтелект України».

16:34 28.05.2021

Творчий інтенсив сучасного керівника закладу освіти

 26 травня 2021 року відбулося чергове засідання із циклу «Творчий інтенсив сучасного керівника закладу освіти». Директор Центру професійного розвитку педагогічних працівників Олійник Н.В. розповіла про українські науково-педагогічні проєкти та досвід їх реалізації у закладах освіти. Так, наприклад, у Гребінківській гімназії у 2020-2021 навчальному році учні першого класу (класовод Мороз Л.М.) долучилися до проєкту «Інтелект України», мета якого – навчити дитину бути успішною в школі та дорослому житті, навчити радіти життю. Консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Юрченко С.М. проаналізував результати навчання щодо створення та наповнення сайтів закладів освіти і знову нагадав про персональну відповідальність керівників закладів освіти за недотримання вимог ст.30 Закону України «Про освіту». Також Сергій Миколайович розповів про процедуру подачі заявки на реєстрацію закладу на платформі електронних журналів Atoms та здійснив екскурс сторінками нового сайту Центру професійного розвитку педагогічних працівників. Про міжнародну методику оцінювання якості дошкільної освіти ECERS-3 розповіла консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Степанова А.В. Методика дозволяє досліджувати освітнє середовище закладу та умови, створені для розвитку дитини, дає змогу визначати сильні й слабкі сторони в освітньому процесі та можливість удосконалювати освітнє середовище відповідно до міжнародних стандартів.

15:15 26.05.2021

Семінар для працівників ІРЦ

   21 травня 2021 року практичний психолог Центру професійного розвитку педагогічних працівників Трипуз Н.І. організувала семінар для педагогічних працівників Гребінківського інклюзивно-ресурсного центру на тему «Розвиток емоційного інтелекту у дітей з особливими освітніми потребами методами арт-терапії».     Емоційний інтелект - здатність людини до усвідомлення, прийняття й регуляції емоційних станів і почуттів інших людей та самої себе. Для дітей з особливими освітніми потребами комунікабельність як складова EQ є однією з найважливіших особистісних якостей, адже передбачають активне спілкування з іншими людьми. Саме через використання технік арт-терапії відбувається розвиток емоційно-вольової сфери, що є необхідною складовою емоційних станів дитини. Робота у даному напрямку має надзвичайно важливе значення, адже це створює умови для розвитку комунікативних здібностей дитини, формує вміння співпереживати, усвідомлювати та виражати власні почуття, працювати в команді.

16:13 21.05.2021

Вхід для адміністратора