A A A K K K
людям з порушенням зору
Центр професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради

Подорож у тисячу миль починається з одного кроку (Лао-Цзи). Давайте зробимо його разом.

Новини і події

Засідання керівників професійних спільнот

  25 жовтня 2021 року за ініціативою Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради відбулося засідання керівників професійних спільнот педагогічних працівників закладів освіти Гребінківської територіальної громади.   Метою робочої зустрічі став перегляд діючого Положення про професійні спільноти та внесення до нього відповідних змін. Адже Положення – це не догма, а документ, який регулює діяльність професійних спільнот громади. Тож він повинен відповідати сучасним вимогам забезпечення умов для творчої взаємодії, обміну досвідом, освітніми ідеями, новітніми технологіями навчання та сприяти професійному розвитку педагогічних працівників. Запропоновані зміни конкретизують обов’язки керівників професійних спільнот, спрямовані на активну творчу взаємодію педагогів, виявлення та підтримку обдарованих дітей, співпрацю з колегіальною радою відділу освіти, висвітлення інформації щодо діяльності спільнот на сайті Центру. Подані зміни були підтримані, схвалені, внесені до Положення та зафіксовані протоколом засідання.

13:43 25.10.2021

Консультація для керівників та методистів закладів дошкільної освіти

Визначення рівнів підтримки дитини в освітньому процесі під час інклюзивного навчання, затвердження нової форми індивідуальної програми розвитку, розширення повноважень команди психолого-педагогічного супроводу в закладі освіти – саме ці ключові питання стали підґрунтям для надання консультації керівникам та методистам закладів дошкільної освіти. 22 жовтня психолог ЦПРПП Трипуз Наталія ознайомила учасників зустрічі зі змінами щодо організації інклюзивного навчання в ЗДО, типовими програмами підвищення кваліфікації вихователів, асистентів та директора закладу щодо надання підтримки в освітньому процесі дітям з особливими освітніми потребами.

15:33 22.10.2021

Круглий стіл "Актуальні питання щодо адаптації першокласників"

 Адаптація першокласника в закладі освіти є важливим етапом для гармонійного розвитку дитини, успішної навчальної діяльності та соціалізації. Пристосування дитини до нової системи соціальних умов, відносин, вимог, видів діяльності, нового режиму потребує від вчителя здійснення ефективної комунікації з батьками учня, шкільним психологом. 21 жовтня 2021 року практичний психолог ЦПРПП Трипуз Н.І. ініціювала проведення круглого столу у форматі онлайн для класоводів 1-х класів та психологів ЗЗСО. Під час зустрічі учасники заходу актуалізували свої знання щодо психосоціального розвитку дітей молодшого шкільного віку, розглянули особливості різних видів адаптації. Педагогічні працівники активно долучилися до пошуку чинників, які впливають на рівень пристосування учня до нових умов, отримали рекомендації щодо сприяння успішної адаптації школяра.

14:44 21.10.2021

Нетворкінг для керівників та заступників закладів загальної середньої освіти

    20 жовтня практичний психолог Центру  Трипуз Н.І. провела онлайн-зустріч з керівниками та заступниками закладів освіти громади щодо впровадження нового Порядку організації інклюзивного навчання в ЗЗСО. На заході були розглянуті шляхи для створення умов навчання дітей з особливими освітніми потребами, сформовані основні кроки директора школи щодо організації інклюзивного навчання, наголошено на необхідності створення команди психолого-педагогічного супроводу та забезпечення її ефективної  роботи. Наталія Іванівна ознайомила учасників з особливостями рівнів підтримки дітей, які мають освітні труднощі, проведення психолого-педагогічних та корекційно-розвиткових занять та закцентувала увагу на основні деталі індивідуальної програми розвитку.

13:46 21.10.2021

Навчаємо ефективно: онлайн-ресурси для навчання української мови та літератури

19 жовтня 2021 року консультант Центру професійного розвитку педагогічних працівників Гребінківської міської ради Юрченко Сергій провів консультацію для вчителів української мови та літератури щодо використання сучасних інтернет-ресурсів.

14:26 19.10.2021

Робоче засідання професійної спільноти вчителів математики та інформатики

Нова українська школа ставить перед педагогами завдання виявляти нахили та здібності кожної дитини для цілеспрямованого та гармонійного розвитку учня, розвитку творчого потенціалу та життєвої компетентності. На сьогоднішній день одним з методів роботи, який передбачає реалізацію цих завдань, є участь учнів у різноманітних конкурсах та олімпіадах, інтелектуальних змаганнях. Взявши участь в цих заходах, діти не тільки поглиблюють знання з предметів, а й мають можливість розвивати інтелект, ерудицію, вміння спілкуватись. Саме про можливості олімпіад, особливості їх проведення у 2021-2022 навчальному році з математичної та інформатичної освітньої галузі говорили на засіданні професійної спільноти вчителів математики та інформатики, яке ініціювала координатор ЦПРПП Трипуз Наталія 18 жовтня 2021 року. Разом з педагогами громади були розглянуті питання щодо організації Інтернет-олімпіад, здійснено огляд веб-ресурсів з даної теми та надані рекомендації щодо участі в заходах.

16:49 18.10.2021

Творчий інтенсив сучасного керівника закладу освіти

12 жовтня 2021 року відбулася онлайн-консультація із циклу «Творчий інтенсив сучасного керівника закладу освіти» з теми «Сумісництво та суміщення. Що потрібно знати керівнику при прийнятті працівників на роботу?» для керівників закладів освіти Гребінківської територіальної громади.

11:12 13.10.2021

#Освітні події. З нагоди свята

Любі колеги! Хай незалежно від погодних та епідеміологічних прогнозів і  обмежень у ваших душах живе свято, гарний настрій, подарований щирими привітаннями ваших учнів та вихованців!

10:28 01.10.2021

Вхід для адміністратора